Autocamioanele noastre

eEconic

In charge for a new era.

Orașele sunt în creștere. Ca și cerințele privind mobilitatea, logistica, mediul și calitatea vieții. Răspunsul nostru la toate acestea este un autovehicul utilitar, care se ridică la nivelul exigențelor. Este puternic și eficient, sporind în același timp siguranța tuturor participanților la trafic. Și oferă soluții durabile pentru emisiile tot mai mari din zonele urbane. Cu sistemul său de propulsie complet electric, eEconic reprezintă dezvoltarea consecventă a modelului consacrat Econic, fiind, astfel, ca făcut pentru utilizare municipală în oraș.

Prezentare generală a avantajelor.

  • Distanțe scurte: Autovehiculele de colectare a deșeurilor parcurg în orașe o medie de 100 km pe zi, pe care eEconic îi poate acoperi în majoritatea cazurilor cu o singură încărcare a bateriei.1
  • Planificarea clară a traseelor: Infrastructura de încărcare adecvată poate fi realizată cu ușurință prin intermediul unor curse fixe, planificate, la depou.
  • Încărcare pe timpul nopții: Lucrul în schimburi permite încărcarea protectoare a bateriei peste noapte. Aceasta vă permite să profitați de tarifele mai mici ale energiei electrice pe timpul nopții.
  • Multe operațiuni de stop-and-go: Motoarele electrice nu au doar o dinamică foarte bună la pornire, dar recuperează și energie la frânare, putând, astfel, încărca bateria – cuvânt-cheie: recuperare.
Content panorama 01 eEconic
Configurator web 3D

Configurator web 3D

Descoperiţi eEconic virtual! Configuraţi-vă produsul preferat dintr-o multitudine de variante de echipare şi de autovehicul posibile.

Aflați mai multe

Cu eEconic nu ne limităm doar la o nouă propulsie: vă însoțim pe toată durata integrării în flota dvs. Faceți clic pe puncte pentru a afla mai multe despre serviciile noastre de eMobility.

Misiunea: fără emisii locale.

Hotspot module

Instruire online

Noile tehnologii necesită cunoștințe practice și expertiză de ultimă generație. Pentru a vă familiariza încă de la început cu toate aspectele mobilității electrice, oferim cursuri de instruire cuprinzătoare pentru șoferi, manageri de flote și angajați ai atelierelor.

Service eTruck

La numeroșii noștri parteneri de service Mercedes-Benz, eEconic este întotdeauna pe mâini bune. Angajați special instruiți îndeplinesc regulat viitoarele sarcini de revizie. În plus, echipele noastre mobile de service vin direct la fața locului în caz de urgență. Iar cu service-ul nostru digital „MB Uptime”, planificarea programărilor în service devine și mai eficientă.

Reutilizarea bateriei

De-a lungul anilor, bateriile își pierd performanța. Dar, la noi, nu le dăm încă la fier vechi. Lucrăm la soluții care să permită o reutilizare semnificativă a bateriilor vechi.

eConnectivity

Conectăm eEconic cu Mercedes-Benz Uptime și alte servicii FleetBoard adaptate la camioanele electrice și managementul încărcării. În acest fel, managerii de flote nu numai că pot gestiona centralizat în orice moment toate datele relevante ale autovehiculului, ci pot planifica și perioadele de service și pot preveni din timp, datorită instrumentelor inteligente de evaluare, deteriorări iminente la autovehicul.

Întreținerea bateriei

Ne asigurăm că bateria eEconic rămâne puternică și își menține o autonomie ridicată. Aici este inclusă monitorizarea exactă a stării tehnice (SoH) a bateriei. Pe baza acestor date de măsurare, mențineți constant sub control starea bateriei, prin intermediul serviciului MB Uptime.

Finanțare eTruck

O flotă verde dă roade – cu finanțarea potrivită, stabilim cursul corect încă de la început. Aici sunt incluse finanțarea autovehiculului și a infrastructurii de încărcare, precum și pachete de garanție și revizie, pentru o mai mare predictibilitate. Desigur, vă consiliem și cu privire la posibilitățile actuale de finanțare în momentul trecerii la sistemele de propulsie cu baterii.

eTruck Consulting

Înainte de a intra în lumea eMobility, vă oferim consiliere intensivă. Experții noștri analizează fiecare scenariu de implementare și efectuează o analiză a curselor. Pentru fiecare client se face un calcul exact al costurilor totale de întreținere (TCO) în comparație cu alte variante de propulsie. În plus, vă sprijinim și la găsirea unei finanțări adecvate.

Consiliere privind infrastructura de încărcare

O infrastructură de încărcare personalizată în depoul dvs. este condiția prealabilă pentru accesul perfect în universul mobilității electrice. Împreună cu partenerii selectați, vă oferim consultanță în alegerea stației de încărcare potrivite pentru aplicația dvs. și infrastructura adecvată pentru locația respectivă. În funcție de aplicație, creăm scenarii individuale de încărcare și venim în sprijinul planificării și depunerii solicitării. Încă dinainte de a achiziționa eEconic, beneficiați de consultanță competentă cu privire la instalarea infrastructurii.

Un profesionist perfecționat: modelul eEconic este și mai puternic încă de la început, deoarece, spre deosebire de motorul cu ardere internă, cuplul ridicat este disponibil uniform pe întregul domeniu de turație. O altă caracteristică ce distinge acționarea electrică: prin comparație, este mult mai silențioasă. Astfel sunt protejați nu numai șoferii și angajații, ci și locuitorii și trecătorii. Un upgrade pentru șofer: cockpit-ul multimedia. Clar și intuitiv de operat, îi ușurează viața de zi cu zi.

Pe de altă parte, eEconic a păstrat toate avantajele predecesorului său: permite o conducere sigură și prezintă manevrabilitate ridicată chiar și în cazul încărcăturilor grele. Dar, mai presus de toate, datorită parbrizului său mare și încălzit Thermocontrol, acesta oferă cea mai bună vizibilitate posibilă asupra traficului, contribuind, astfel, la sporirea siguranței. La aceasta se adaugă numeroase sisteme de asistență. Prin treapta joasă de acces și podeaua plană a cabinei șoferului, acesta este un autovehicul deosebit de ergonomic.

Model: eEconic e300 cu punte liftantă posterioară directoare. Ampatament: 4.000 mm; Masă totală adm.: 27 t

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Cabină șofer cu DirectVision

Geam panoramic cu parbriz Thermocontrol cu strat de acoperire și încălzit, pentru un climat plăcut în cabina șoferului și vizibilitate fără ceață

Detail Zoom image

Multimedia Cockpit

Display color modern și intuitiv pentru prezentarea clară a tuturor informațiilor despre condus și autovehicul

Detail Zoom image

Treaptă de acces plană

Podea plană a cabinei șoferului, pentru o trecere lină la urcarea și coborârea în siguranță pe partea opusă traficului

Detail Zoom image

Faruri cu leduri

Asigură o vizibilitate bună chiar și în condiții meteorologice nefavorabile

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Punte electrică cu două motoare

Putere motor (max./cont.): 400/330 kW

Detail Zoom image

Baterie

Trei seturi de baterii cu o capacitate totală de 336 kWh2; Putere de încărcare: până la 160 kW

Detail Zoom image

Încărcare

Autovehiculul este încărcat cu curent continuu (c.c.) și o putere de încărcare de până la 160 kW

Detail Zoom image

ePTO

Cu ePTO, suprastructurile sunt alimentate cu energie. ePTO de mare putere: Vârf: ~52 kW; cont: ~30 kW la 50 % SOC

Detail Zoom image

Scutul lateral de protecție

cu senzori radar integrați pentru asistentul la virare crește siguranța la impact și protejează bateriile

Pentru informații tehnice și desene suplimentare, consultați informațiile digitale despre produs:

Content panorama 02 eEconic
Modelul eEconic

Modelul eEconic

Proiectat pentru oraș.

Contribuția noastră la protejarea climei: Mercedes-Benz Trucks electrifică modelul consacrat Econic.

Mai multe informații pe MBS World

[1] Autonomia specificată este provizorie și a fost calculată pe baza unui instrument intern de simulare, presupunând condiții optime, inclusiv 3 seturi noi de baterii, după condiționare preliminară, cu încărcare parțială, în operațiunea de colectare a deșeurilor la nivel urban (VECTO Municipal Cycle până la 100 km) sau în operațiunea mixtă de colectare a deșeurilor (combinație între VECTO Municipal Cycle, VECTO Regional Delivery și VECTO Urban Delivery Cycle până la 150 km), la o temperatură exterioară de 20 °C și se poate abate de la valorile determinate conform Regulamentului (UE) 2017/2400. Autonomia actuală depinde, printre altele, de comportamentul de conducere, de profilul de utilizare și de tipul de suprastructură.
[2] Capacitatea utilă a unei baterii noi, bazată pe condițiile cadru definite intern. Aceasta poate varia în funcție de utilizare și de condițiile de mediu.

În sus