eActros și serviciile sale
eMobility

eActros și serviciile sale

Mai mult decât un camion.

Sustenabil, avangardist, inovator și silențios: acesta este primul camion complet electric de la Mercedes‑Benz Trucks. Însă eActros este mai mult decât un camion. Acesta face parte din soluția integrată eActros, care, pe lângă camionul cu servicii clasice, include și noul eConsulting și soluții digitale inovatoare. Totul pentru a ne apropia mai mult de obiectivul zero emisii locale.

Cu eActros 300 Tractor se extinde și în mediul urban portofoliul de transporturi locale grele de mărfuri neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2. Ca parte a soluției eActros integrate, și autotractorul eActros 300 permite trecerea fără probleme a flotei auto către obiectivul Zero emisii locale.

Modelul eActros vine în două variante, cu trei sau cu patru baterii. Fiecare dintre aceste baterii speciale litiu-ion, cu o capacitate instalată de circa 112 kWh3005, este excepțională în sine. Aceasta înseamnă o capacitate totală a bateriei de aproximativ 3363004, respectiv 448 kWh3004. Această energie permite parcurgerea unor distanțe de până la 330 km3006, respectiv 400 km3002, autonomia exactă putând varia, printre altele, în funcție de topografie, comportamentul șoferului, temperatura exterioară, încărcătură și suprastructură. Cu o bună durabilitate în timp, eActros este creat special pentru transportul de mărfuri grele în spațiul urban.

Simulați utilizările în calculatorul de autonomie.

EActros content reach
EActros content charging

Stația de alimentare devine stație de încărcare. Sistemul de încărcare standardizat face ca procesul de încărcare a camionului eActros să fie cât mai intuitiv posibil: trebuie să blocați frâna electronică de parcare, să descuiați autovehiculul, să conectați fișa CCS Combo 2 la priza de încărcare a autovehiculului (se blochează automat) și procesul de încărcare poate începe!

În cazul unei puteri de încărcare de 160 kW, camionul revine pe șosea în puțin mai mult de o oră, de la 20 la 80 % (cu trei baterii3009) sau aproximativ o oră și jumătate (cu patru baterii). Timpul mediu de încărcare depinde, printre altele, de temperatura exterioară și temperatura autovehiculului, de nivelul de încărcare a bateriilor și de puterea de încărcare a stației de încărcare. Pentru încheierea procedurii de încărcare coordonate electric, trebuie apăsată tasta Stop de lângă priza de încărcare și trebuie descuiat autovehiculul.

Pano eActros tractor

Desigur că modelul eActros include în echiparea standard sistemele consacrate de asistență de la Mercedes-Benz Trucks, care ajută șoferii în special în mediul urban: de la asistentul pentru reglarea stabilității, cel de menținere a benzii de rulare, cel de menținere a atenției și cel de virare, la Active Brake Assist 5 și controlul presiunii în anvelope și până la asistentul de reglare a ruliului.287 Cabina conducătorului este dotată cu un nou detector de incendiu și un sistem de alarmă, pentru a avertiza din timp șoferul în caz de urgență. Astfel, dorim ca munca în transportul urban de mărfuri grele să se desfășoare în condiții de siguranță și eficiență.

În plus, toate variantele de camioane eActros sunt echipate în versiunea de serie cu Acoustic Vehicle Alert System prevăzut de lege. Acesta este un sistem de avertizare acustică care este redată la viteze de până la 60 km/h, pentru a informa participanții la trafic cu privire la autovehicul. Acesta are rolul de a spori siguranța.

EActros content safety

Puntea electrică specifică Mercedes‑Benz Trucks cu două motoare, puterea continuă de 330 kW și o putere de vârf de 400 kW asigură o accelerare puternică imediată. Această experiență copleșitoare de conducere este susținută de o cutie de viteze cu două trepte și un centru de greutate coborât.

Datorită instalării în varianta de serie a cockpitului multimedia și a MirrorCam, nivelului de zgomot deosebit de redus în cabina conducătorului și vibrațiilor scăzute (deoarece motorul nu este sub cabină), conducerea și lucrul în noul eActros sunt cât se poate de relaxate și lipsite de stres.

În caz de service, primiți asistență profesională din partea partenerului de service Mercedes‑Benz Trucks – în atelier și la fața locului prin intermediul serviciului nostru OnRoadService.

Utilizare ridicată a autovehiculului și control total al tuturor costurilor de service la tarife atractive - contractul de service Mercedes‑Benz Trucks Complete cu Mercedes‑Benz Trucks Uptime face posibil acest lucru cu un pachet de service personalizat. Pentru aceasta, se folosesc numai piese de origine de la Mercedes‑Benz Trucks, care pot contribui la menținerea valorii camionului dvs. Mercedes‑Benz Trucks Complete în combinație cu Mercedes‑Benz Trucks Uptime: Pachetul dvs. complet lipsit de griji!

Mercedes‑Benz Trucks Complete în combinație cu Mercedes‑Benz Trucks Uptime: Pachetul dvs. complet lipsit de griji!

Pachetul dvs. complet lipsit de griji.

  • Controlul tuturor costurilor de service
  • Pachet extins de servicii pentru toate lucrările de atelier, inclusiv piese supuse uzurii
  • Exclusiv piese de origine de la Mercedes‑Benz Trucks
  • Sprijin și asistență de la coordonarea programărilor până la audit
  • Interconectare inteligentă a autovehiculelor cu Mercedes‑Benz Trucks Uptime
  • Rate lunare deosebit de atractive
  • Durate ale contractelor de service de până la 6 ani și până la 360.000 km, în funcție de echiparea autovehiculului

Pe lângă garanția legală, Daimler Truck oferă o garanție pe perioadă extinsă 3007 pentru grupul motopropulsor și bateria de înaltă tensiune.

eActros nu trebuie să se ascundă de camionul nostru Actros convențional. În ceea ce privește „camioanele rulate”, oferim clienților noștri pentru eActros oferte atractive de buy-back prin intermediul serviciului nostru apreciat TruckStore.

EActros content truckstore

Informații detaliate despre eActros și posibilitățile sale sunt disponibile la dealerul dumneavoastră Mercedes‑Benz Trucks.

 
O selecție a modelelor eActros
pentru comparație.
Lungimi max. autovehicul 9 300 mm 6.150 mm
Lățime 2.500 mm/jante din aluminiu 2.550 mm 2.500 mm/jante din aluminiu 2.550 mm
Model constructiv 983.003 983.493
Ampatament 5.500 mm 4.000 mm
Masă totală adm. 19 t 19 t (40 t)
Sarcină utilă fără caroserie 10,8 t aprox. 10,4 t
Cabină șofer/tunel motor M Classic Space/tunel motor 170 mm M Classic Space/tunel motor 170 mm
Sarcină pe punte (suspensie pneumatică) 8,0/11,5 8,0/11,5
Putere motor (max./cont.) 400/330 kW 400/330 kW
Interfaţă priză de putere electrică – Low Power Vârf: 32 kW (la 50% stare de încărcare); cont.: 20 kW (la 50% stare de încărcare) În curs de dezvoltare
Interfaţă priză de putere electrică – High Power Vârf: 52 kW (la 50% stare de încărcare); cont.: 30kW (la 50% stare de încărcare) În curs de dezvoltare
Viteză max. 89 km/h 89 km/h
Cutie de viteze 2 trepte (+1 mers înapoi) 2 trepte (+1 mers înapoi)
Baterii Baterii litiu-ion Baterii litiu-ion
Număr de seturi de baterii 3 3
Autonomie Până la 330 km3006 Până la 220 km3013
Capacitate baterie instalată/utilizabilă 336 kWh3004 cu 3 seturi (câte 112 kWh) 336 kWh3004 cu 3 seturi (câte 112 kWh)
Capacitate de încărcare Max. 160 kW Max. 160 kW
Timp de încărcare3009 20 – 80%: ~ 1h 15 min 20 – 80%: ~ 1h 15 min

Li-Ion – UN 38.3.

UN 38.3 Rezumatul testării.
Producătorii și distribuitorii de pile sau baterii care conțin litiu și care au fost fabricate după 30 iunie 2003 trebuie să pună la dispoziție un rezumat al testării, așa cum este stabilit în Manualul de teste și criterii, Partea III, subsecțiunea 38.3, paragraful 38.3.5. Pe această pagină găsiți rezumatele corespunzătoare ale testărilor pentru autovehiculele dumneavoastră Mercedes‑Benz Trucks. Informații suplimentare privind substanțele periculoase sunt disponibile pe site-ul web „Managementul mărfurilor și substanțelor periculoase”.

Baterii pentru rețeaua de bord și de propulsie.
Aici găsiți rezumatul testării UN 38.3, de care aveți nevoie pentru transportul autovehiculelor dumneavoastră Mercedes‑Benz Trucks cu tehnologie litiu-ion.

Descărcare certificat de testare

În sus